Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu a declarat luni la RFI, despre atacurile din coaliţie, că este o abordare care este profund dezavantajoasă pentru România şi care nu face bine nici măcar PSD-ului, pentru că toate lucrurile astea nu fac altceva decât să rupă punţi, nu ajută colaborarea. El a mai arătat că vinovatul pe situaţia din energie este în principal Partidul Social Democrat, care nu a respectat angajamentele europene ale României şi nu a liberalizat piaţa când trebuia liberalizată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vinovatul pentru situaţia din energie este în principal PSD, care nu a respectat angajamentele europene ale României şi nu a liberalizat piaţa când trebuia liberalizată”, a declară+at la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

Senatorul PNL spune între altele că majorarea diferenţiată a pensiilor contributive nu este un principiu corect.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”În ipoteza în care am merge pe varianta ca la pensiile speciale să majorăm cu procentul stabilit doar partea contributivă, nu ar fi vorba de o majorare diferenţiată, pentru că PNL a fost întotdeauna susţinătorul acordării pensiilor strict după contribuţie. Deci din punctul ăsta de vedere, dacă vom ajunge să decidem să majorăm pensiile cu 15%, iar la pensiile speciale doar partea contributivă, vom fi în cadrul unui principiu pe care PNL l-a susţinut întotdeauna. Mai mult, avem un jalon în PNRR în ceea ce priveşte rezolvarea problemei pensiilor de serviciu şi în momentul de faţă va exista o discuţie transparentă în legătură cu acest aspect. Nu cred că există aici vreo contradicţie între ce spunem noi şi ce spune Ciolacu, Ciolacu doar a explicat puţin mai bine”, a spus senatorul.

Daniel Fenechiu a răspuns atacurilor repetate ale PSD la adresa PNL.

”Este o abordare care este profund dezavantajoasă pentru România şi care nu face bine nici măcar PSD-ului, pentru că dacă va trebui să conlucrăm în continuare, toate lucrurile astea nu fac altceva decât să rupă punţi, nu ajută colaborarea. PNL nu este într-o competiţie cu PSD nici pe măsuri sociale, nici pe altceva. Noi avem nişte măsuri, nişte politici publice extrem de clare pe care le-am afirmat şi din punctul ăsta de vedere suntem consecvenţi. Vinovatul pe situaţia din energie este în principal Partidul Social Democrat, care nu a respectat angajamentele europene ale României şi nu a liberalizat piaţa când trebuia liberalizată. Lucrurile se vor aşeza mai curând sau mai târziu, românii vor înţelege, PNL nu a fost niciodată un susţinător al măsurilor care să ducă la creşterea preţurilor, creşterea preţurilor a fost un fenomen care s-a manifestat în plan mondial”, a arătat el.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reafirmat la Antena 3 că susţine majorarea diferenţiată a pensiilor, în cadrul unui buget al pensiilor mai mare cu 15% comparativ cu cel actual. Liderul social-democrat a explicat că miniştrii Muncii şi Finanţelor Publice vor formula o propunere conform căreia toate pensiile să fie majorate cu un anumit procent, pentru pensiile de serviciu urmând ca acest procent să se aplice doar pentru acea parte a pensiei pentru care a existat contribuţie, nu şi pentru partea considerată ”specială”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.