Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, la ieşirea de la ICCJ, că Victor Ponta nu a fost bucuros atunci când l-a văzut pe Sebastian Ghiţă pe lista candidaţilor partidului din Prahova pentru parlamentare, dar că, aşa cum a făcut în cazul tuturor organizaţiilor, nici la Prahova nu a trecut peste ceea ce a decis filiala. Dragnea a mai declarat că, în pofida noilor acuzaţii ale DNA şi controlului judiciar, Victor Ponta îndeplineşte criteriile de integritate ale partidului pentru a candida la alegerile parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat despre acuzaţiile aduse de DNA lui Victor Ponta, Liviu Dragnea a spus că a citit în presă o parte din acuzaţii şi ce poate spune este că nu Victor Ponta l-a pus pe Sebastian Ghiţă pe lista candidaţilor PSD la alegerile parlamentare din 2012.
 
”Procedura era foarte clară, transmisă organizaţiilor judeţene, era un vot în Comitetul executiv judeţean. După acest vot, toate listele veneau la Comitetul executiv naţional, acolo se aprobau şi, în final, cei patru lideri semnau pentru procedură pentru a trimite listele la Biroul electoral. Din câte îmi aduc eu aminte, Victor n-a fost destul de bucuros când l-a văzut pe Ghiţă pe listă, dar aşa cum nici în altă parte, nici la Prahova n-a putut să treacă peste organizaţia judeţeană, pentru că aşa hotărâse. Îmi aduc aminte că treceam în revistă listele din fiecare judeţ, nu pot să uit reacţia lui Ponta”, a mai declarat Liviu Dragnea. 
 
Despre Tony Blair, Dragnea a spus că ştie doar că acesta a fost în ţară şi nimic altceva. 
 
Întrebat dacă Victor Ponta se va regăsi pe listele PSD, Dragnea a răspuns: ”Sper să fie, şi mai ales în ultima perioadă a spus toată presa că avem relaţii reci, atunci se pare că eu nu o să risc să fiu acuzat că l-am favorizat. Eu îmi doresc ca Victor Ponta să fie pe listele PSD, pentru că este un om care a făcut multe pentru această ţară şi îmi doresc să fie implicat în campania electorală”.  
 
Dragnea a mai spus că situaţia în care se află Victor Ponta nu încalcă criteriile de integritate ale partidului, iar acesta poate candida în alegeri.
 
Fostul premier Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, de către procurorii DNA, sub acuzaţiile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalităţi politice străine, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.
 
Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că nu îl cunoaşte pe Tony Blair şi nu a plătit nici pentru vizita fostului premier britanic în România, nici pentru a fi pus pe listele PSD. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.