Ministrul Educaţiei Ligia Deca a afirmat, luni la ceremonia de inaugurare a Casei Francofoniei din România, că instituţia le va permite permite studenţilor din universităţile membre ale Agenţiei Universitare a Francofoniei din întreaga lume să experimenteze mobilitatea studenţească şi să studieze în cele mai bune instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un element particular pentru acest an este faptul că el debutează sub auspiciile unui cadru legislativ nou care aduce o nouă viziune, atât pentru învăţământul superior, cât şi pentru învăţământul preuniversitar. Această nouă viziune bazată pe proiectul România educată iniţiat de către Preşedintele României pune accentul pe dimensiunea internaţională a învăţământului superior, dimensiune consolidată şi prin edificiul pe care îl inaugurăm astăzi. Casa Francofoniei din România le va permite studenţilor din universităţile membre ale Agenţiei Universitare a Francofoniei din întreaga lume să experimenteze mobilitatea studenţească şi să studieze în cele mai bune instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din ţara noastră”, a declarat Ligia Deca,  luni la inaugurarea Casei Francofoniei.

Ministrul Educaţiei a mai spus că are toată încrederea că proiectele care vor prinde contur în cadrul Casei Francofoniei vor facilita şi deschide calea către relaţii durabile, ştiinţifice, economice şi interpersonale.

„Am toată încrederea că toate iniţiativele şi proiectele care vor prinde contur în cadrul Casei Francofoniei, întâlnirile pe care aceasta le va facilita, vor deschide calea către relaţii de durată şi colaborări viitoare, fie ele ştiinţifice, fie economice sau personale. Casa Francofoniei din România, al doilea astfel de edificiu, poate deveni o adevărată sursă de inspiraţie pentru concretizarea planurilor de internaţionalizare a învăţământului superior românesc. Va putea contribui, totodată, la intensificarea schimburilor academice în spaţiul fracofon şi la creşterea atractivităţii acestuia, inclusiv în rândul tinerilor din afara sa. Sper ca acest moment aniversar, odată cu sărbătorirea a 30 de ani de la aderarea României în spaţiul francofon, să aducă un nou impuls relaţiilor universitare de cooperare în lumea valorilor francofone”, a conchis Deca.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.