Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a acuzat marţi PSD de populism în criza de imunoglobulină, afirmând că impunerea vânzării acestui medicament la cel mai mic preţ din Uniunea Europeană a dus la retragerea producătorilor de pe piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Din cauza incompetenţei şi populismului, România cere ajutorul UE şi NATO pentru criză de imunoglobulină. Sute de pacienţi cu boli imunodeficitare îşi riscă sănătatea şi viaţă de mai bine de un an de zile în România şi nimeni nu răspunde pentru această situaţie gravă din sistemul sanitar”, spune Ionel Dancă pe contul său de Facebook.

Acesta susţine că impunerea vânzării acestui medicament la cel mai mic preţ din UE a dus la retragerea producătorilor de pe piaţă, acuzând PSD de populism.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"O măsură populistă, marca PSD, care impunea vânzarea acestui medicament la cel mai mic preţ din Uniunea Europeană, a dus la retragerea producătorilor de pe piaţă şi la exporturi paralele.  ncă o data se dovedeşte că reglementarea populistă a unor preţuri se poate întoarce împotrivă consumatorilor, în acest caz chiar împotrivă unor pacienţi atât de vulnerabili”, a continuat el.

 Dancă mai spune că din cauza „populismului PSD”, o persoană a murit şi alte câteva sute “sunt în pragul disperării”.

"Da, populismul şi incompetenţa poate ucide. O persoană a murit deja în România din cauza crizei de imunoglobulină şi alte câteva sute sunt în pragul disperării. Populismul PSD a generat această situaţie gravă, iar incompetenţa lor nu face decât să perpetueze această criză”, mai explică el.

România a cerut oficial ajutorul ţărilor din UE şi NATO pentru criza de imunoglobulină, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea anunţând că i-a comunicat şi prim-ministrului că va activa această procedură. Demersurile pentru achiziţionarea imunoglobulinei vor fi realizate de către Compania Naţională „UNIFARM” SA, care va acoperi şi costurile.

"Este o solicitare de ajutor prin mecanismul de protecţie civilă pe care l-am activat în această seară pentru aprovizionarea cu imunoglobulina necesară pacienţilor noştri. Această solicitare a noastră se publică într-un sistem electronic al mecanismului de protecţie civilă,  iar statele care sunt conectate îşi iau datele şi ne transmit eventualele cantităţi pe care le pot disponibiliza pentru ţara noastră", a spus Sorina Pintea la Digi 24.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.