Curtea Constituţională a respins, joi, sesizarea USR şi PNL privind modificarea Legii referendumului, astfel că actul normativ va merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sesizarea a fost depusă de PNL şi USR, după ce legea a fost trimisă la reexaminare de către preşedintele Iohannis şi a fost adoptată din nou de Parlament.

Potrivit textului legii, “cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preşedintele Klaus Ioahnnis declara săptămâna trecută că nu va promulga Legea referendumului în forma în care i-a fost trimisă, având nemulţumiri în legătură cu aceasta. Şeful statului a precizat că va cere şi punctul de vedere al Curţii Constituţionale a României (CCR).

"Aşa cum a ajuns acum la mine nu va fi promulgată. Am oarece nemulţumiri în privinţa ei şi voi cere opinia Curţii Constituţionale”, afirma Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.