Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, a declarat, miercuri, că data Congresului de unificare al ALDE va fi stabilită în funcţie de contextul politic şi de opiniile exprimate de organizaţiile judeţene, cel mai probabil în prima jumătate a acestui an. Ambii copreşedinţi ai ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, au precizat că nu au luat o hotărâre dacă vor candida sau nu pentru şefia unică a partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Constantin a precizat că viitorul Congres al ALDE va fi, cel mai probabil, programat în primăvară.

”Pot să vă spun că încă din anul 2015 când am făcut primul Congres de unificare, am vorbit de primăvara anului 2017. Acum, în funcţie de contextul politic, în funcţie de ceea ce vor considera şi colegii din ţară, în funcţie de prevederile statutare care spun că trebuie să cădem de acord asupra acestui moment, vom anunţa cu siguranţă. Trebuie să-l facem pentru că asta spune în statutul ALDE şi aşa am prevăzut. După doi ani de zile, cred că trebuie să avem conducere unică şi să ne pregătim pentru momentul 2019 - primul test în acestă formulă la alegerile europarlamentare”, a spus copreşedintele ALDE, Daniel Constantin.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întrebat dacă i-a în calcul să candideze la şefia partidului, Constantin a spus că nu s-a luat nicio decizie pentru că în momentul de faţă sunt alte preocupări.

”Sunt preocupări politice, preocupări guvernamentale foarte puternice după care vom lua decizii în forurile noastre. Vom vedea. Eu, în acestă lună împlinesc cam 7 ani de când conduc Partidul Conservator, ulterior devenit ALDE. Voi analiza cu mare atenţie cu colegii mei din teritoriu”, a explicat Daniel Constantin.

Punându-i-se aceeaşi întrebare, celălalt copreşedinte ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns: ”Mă mai gândesc”.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a fost fondat pe 19 iunie 2015, în urma fuziunii dintre Partidul Conservator şi Partidul Liberal-Reformator, preşedinţii elor două formaţiuni devenind copreşedinţi ai ALDE până la data la care un nou Congres va definitiva fuziunea şi va alege o conducere unică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.