Deputatul Claudiu Năsui (USR) a declarat miercuri că, dacă se uită pe proiecţia găurii bugetare aşa cum este ea văzută din cifre, ar trebui să ajungem la un deficit bugetar de 5,5% la finalul anului. ” Depinde cât vor creşte taxele, cât vor strânge cureaua de la români. Ce vor să facă acum este prăpăd”, a precizat fostul ministru al Economiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În decembrie am spus exact asta, că tot bugetul este o minciună. După luna martie, am început să pun pe pagina mea proiecţia cheltuielilor versus limita, ca să dacă toată lumea că nu ne putem încadra, parallel cu execuţia bugetară. Şi am început să vprbesc de atunci despre gaura bugetară. (..) L-am chemat pe ministrul Câciu în Parlament, ne-a asigurat că este totul sub control, nu se creşte nicio taxă. Şi ce să vezi, nu se încadrează”, a spus Claudiu Năsui în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. Întrebat ce ţintă de deficit am putea atinge, Claudiu Năsui a răspuns: ”Dacă mă uit pe proiecţia găurii bugetare aşa cum este ea văzută din cifre, noi ar trebui să ajungem la un 5.,5. Acum, nu ştiu ce vor negocia cu Comisia, pentru că aici este o negociere politică”. ”Depinde cât vor creşte taxele, adică cât vor strange cureaua de la români, pentru că ce vor să facă acum este prăpăd, ca să ne încadrăm în cifra de deficit trebuie să luăm de la voi toţi pentru noi nu vom scădea cheltuielile. Ei asta ne spun, statul român nu o să îşi scadă cheltuielile, nu o să tăiem pensiile speciale, nu o să ne oprim din înfiinţarea de sinecure şi alte agenţii de stat”, a subliniat el. ”Pariul meu antreprenorial, dacă m-aţi pune să aleg o cifră, ar fi 5,5%. Să vedem dacă ne permite Comisia”, a spus Claudiu Năsui despre ţinta de deficit bugetar, el arătând că trebuie văzut impactul creşterii de taxe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.