Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a comentat afirmaţia premierului Marcel Ciolacu, care declarase că Buzăul nu este în Moldova, că se simte şi moldovean deoarece a lucrat în acea regiune timp de şapte ani. Ciucă a mai precizat că Buzăul este în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a fost întrebat, sâmbătă, despre afirmaţia premierului Marcel Ciolacu, care a declarat că Buzăul nu este în Moldova şi că se simte jignit dacă cineva susţine acest lucru.
„Am lucrat şapte ani şi în Moldova şi în Buzău, iar la un moment dat, am fost întrebat dacă după atâţia ani mă simt ca fiind de-al locului. Şi le-am zis că da, mă simt a fi şi moldovean pentru că am lucrat acolo. Am lucrat cu oamenii oriunde în ţara asta. M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău, şi la Suceava şi la mine la Pleniţa. Buzăul este în România. Ştim cu toţii unde este Buzăul”, a afirmat Nicolae Ciucă.

La această întrebare a răspuns şi candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja.
„Sunt născut în Bucureşti, în cartierul Militari, în sectorul domnului primar Ciucu, dar am copilărit şi toată familia mea este din Piatra Neamţ. Mă identific şi cu a fi moldovean. Am făcut drumul Bucureşti – Piatra Neamţ de sute de ori. Uneori, am glumit că aş putea să îl fac şi cu ochii închişi. E cel mai uşor drum DN 2. În anumite situaţii s-a întâmplat să mai merg şi cu staţiile acelea, care comunică stadiul  traficului de pe drum şi eu ştiu că de la Buzău nu se mai spune colegul se spune coleguţul. Ceea ce se spune până la Piatra Neamţ. Aşa că trageţi dumneavoastră concluziile”, a declarat Sebastian Burduja.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, la Timişoara că „Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi”. El a revenit ulterior şi a explicat că este „moldovean aşa cum sunt ardelean, bănăţean, oltean sau bucovinean, iar mama sa era din Tecuci. „Deci departe de mine sa jignesc pe cineva. Văd ca s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a adăugat liderul PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.