Secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran a declarat, vineri, că PMP nu a mai primit funcţie în Biroul Permanent deoarece i s-a atribuit un loc în conducerea Senatului şi a rămas cu o pondere mai mică decât cea a minorităţilor naţionale, astfel că grupul acestora a obţinut locul din conducerea Camerei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma discuţiilor şi negocierilor avute de liderii grupurilor parlamentare, grupul PMP nu mai are un loc de chestor în BP al Camerei, acest loc este atribuit grupului parlamentar al minorităţilor”, a spus deputatul PSD.

Întrebată de ce s-a ajuns în această situaţie, Ioana Bran a explicat: „Conform regulamentului, aceste locuri în BP sunt atribuite conform ponderii grupurilor parlamentare. Grupul PMP are o pondere de 1,25, Cameră plus Senat, iar grupul minorităţilor are 0, 89. Având în vedere că la Senat grupul PMP are deja un loc, le mai rămâne un rest de 0,25, ca atare grupul  minorităţilor are o pondere mai mare decât grupul PMP”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a acuzat, vineri, faptul că s-a încălcat „flagrant” algoritmul politic în privinţa repartizării funcţiilor în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, în condiţiile în care Partidul Mişcarea Populară nu va mai fi reprezentat în BP, chiar dacă are mai mulţi deputaţi decât ALDE, care a primit o funcţie în conducerea forului legislativ. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.