Ministrul cercetării, Bogdan Ivan, a declarat miercuri că astăzi, România face faţă zilnic la un volum de 25.000- 50.000 de atacuri cibernetice şi sunt zile în care unul din cele 50.000 de atacuri reuşeşte, în proporţie de peste 90% dintr-o eroare umană. Despre incidentul de la Parlament, miinstrul a spus că a fost vorba de o eroare umană din partea cuiva, care a folosit intrastructură tehnică a Camerei Deputaţilor pe un dispozitiv personal, fără să fie securizat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România are astăzi la graniţă cel mai complex război din istoria României, care nu este doar cu tancuri şi cu gloanţe. Războiul cibernetic nu cunoaşte graniţe teritoriale şi nu are limite. Astăzi, România face faţă zilnic la un volum de 25.000- 50.000 de atacuri cibernetice în 24 de ore. Sunt zile în care unul din cele 50.000 de atacuri reuşeşte. Reuşeşte, în proporţie de peste 90%, dintr-o eroare umană. Cineva a accesat un link pe care nu trebuia să îl acceseze, nu a schimbat parola de mult timp foloseşte o versiune foarte veche a unui software”, a spus ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, în emisiunea Insider Electoral de la Prima News.

Ministrul a menţionat că România astăzi are instituţii foarte puternice în materie de siguranţă cibernetică.

Despre incidentul de la Parlament, miinstrul a spus că a fost vorba de o eroare umană din partea cuiva, care a folosit intrastructură tehnică a Camerei Deputaţilor pe un dispozitiv personal, fără să fie securizat. Bogdan Ivan a menţionat că, pentru a preîntâmpina aceste subiecte, pregăteşte un scurt ghid pentru administratorii IT din instituţiile publice pentru a proteja dispozitivele.

Despre sursa acestor atacuri cibernetice, Ivan a spus: ”Atacurile vin din toate zonele, necesită o complexitate mare să găseşti sursa directă, dar dacă vrei să găseşti sursa unui atac cibernetic poţi, pentru că lasă urme, iar România are uinii dintre cei mai pregătiţi oameni în securitate cibernetică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.