Preşedintele PMP, Traian Băsescu, având doar patru minute la dispoziţie pentru discursul de la moţiunea de cenzură, a cerut şefului PSD, Liviu Dragnea, mai mult timp, eventual din minutele social-democraţilor, la final preşedintele Camerei Deputaţilor afirmând râzând că numai în România se poate întâmpla "să te înjure unul pe timpul tău".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Regulamentului, fiecare grup parlamentar are 10 secunde pentru fiecare senator şi deputat în cadrul discursurilor de la dezbaterea moţiunii de cenzură. PMP avea patru minute, astfel, dar Traian Băsescu a cerut mai mult timp, pentru că dorea să citeze din documente.

"Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, pentru cei care eventual nu mă cunosc, sunt un om care a fost ministru în cinci guverne, a câştigat de două ori Primăria Capitalei şi v-a fost vreo zece ani preşedinte. Al tuturor. (...) Cu scuzele de rigoare, o să citez foarte mult. Dacă domnul preşedinte (Liviu Dragnea - n.r.) vrea să-mi lase ceva mai mult timp, decât cele patru minute", a spus Băsescu, zâmbind către Liviu Dragnea.

Şeful PSD i-a răspuns imediat: "Domnu' preşedinte, uitaţi-vă acolo, PSD mai are 17:59 minute".

"Vă mulţumesc! Deci mi le acordă toate?", a replicat şi Băsescu răzând, liderul PSD afirmând că nu le dă "chiar pe toate".

La finalul unui discurs de peste 10 minute, Traian Băsescu s-a adresat plenului şi prezidiului. "Vă mulţumesc pentru răbdare. Domnule ayatollah, vă mulţumesc pentru timp!", i-a spus el lui Dragnea, făcând referire la o mai veche afirmaţie, tot a sa, în care l-a numit pe şeful PSD "ayatollahul" din Kiseleff.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a izbucnit în râs şi a strigat după Băsescu: "Dom' preşedinte, dom' preşedinte! Numai în România se poate întâmpla să te înjure unul pe timpul tău".

Liderul PMP a revenit la microfon pentru a-i mai da o replică lui Dragnea: "Da, şi numai în România un ayatollah poate să fie ortodox".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a intervenit şi el în discuţie: "Eu i-am spus lui Dragnea să nu vă dea timp din timpul lor, pentru că o să ajungeţi să-i luaţi la întrebări pe banii lor, da?".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.