Preşedintele Klaus Iohannis începe, marţi, o vizită de stat de trei zile în Turcia, în cadrul căreia va avea întrevederi cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, şi cu prim-ministrul Ahmet Davutoğlu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima zi a vizitei, Klaus Iohannis se va opri la Istanbul, unde se va întâlni cu guvernatorul provinciei, Vasip Şahin, şi cu primarul oraşului, Kadir Topbaş. O altă întâlnire la Istanbul va fi cea cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din oraş.

Miercuri, Klaus Iohannis se deplasează la Ankara unde va avea o întrevedere cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdoğan. Apoi preşedintele României va avea discuţii cu preşedintele Marii Adunări Naţionale, İsmail Kahraman, şi cu premierul Ahmet Davutoğlu.

”Obiectivul general al vizitei preşedintelui Iohannis vizează consolidarea cooperării bilaterale pe baza Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia, semnat în anul 2011. În cadrul discuţiilor oficiale vor fi abordate o serie de teme ale agendei bilaterale, regionale, internaţionale şi de securitate, precum cooperarea economică, colaborarea în cadrul NATO şi în domeniul militar, aspecte privind dialogul UE-Turcia, cu accent pe problemele migraţiei”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.