Înalta Curte a decis suspendarea pedepsei de 4 ani cu executare pentru fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în urma contestaţiei formulate de avocaţii săi în legătură cu formarea completurilor de cinci judecători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Condamnat tot la 4 ani de închisoare în acelaşi dosar, va fi eliberat şi Şerban Pop.

Alina Bica se află în arest în Costa Rica.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi fosta şefă DIICOT Alina Bica au fost reţinute, în 3 octombrie, de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. Ulterior, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate preventiv pentru două luni. Ulterior, arestul acestora a fost prelungit.

Dan Şova, Rudel Obreja şi Constantin Niţă au fost puşi în libertate, miercuri noaptea, prin decizia completului Penal 2 al ICCJ, contestaţiile în anulare formulate de aceştia după decizia CCR privind completurile de 5 judecători, având termen în 21 ianuarie. Fostul senator PSD Dan Şova a declarat, la ieşirea din detenţie, că exact judecătorul care a făcut diferenţa în cazul condamnării sale este cel care nu ar fi trebuit să fie în complet, referindu-se la constituirea ilegală a completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă. La rândul său, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, condamnat în dosarul "Gala Bute", a declarat, la ieşirea din închisoare, că ceea ce s-a întâmplat la completurile de 5 judecători este "o imensă ticăloşie". Completul care a decis eliberarea celor trei judecă şi dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.