Summitul Anticorupţie este găzduit de prim-ministrul britanic, David Cameron, şi va reuni pentru prima oară, în jurul acestei teme, lideri internaţionali, reprezentanţi ai societăţii civile şi reprezentanţi ai mediului de afaceri. Din partea României vor participa ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi vicepremierul Costin Borc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre subiectele abordate se numără transparenţa guvernamentală, aplicarea legilor anticorupţie la nivel internaţional, consolidarea instituţiilor internaţionale, şi confidenţialitatea informaţiilor la nivelul corporaţiilor.

"În perioada 11-12 mai 2016, o delegaţie a României va participa la Summitul Anticorupţie de la Londra şi conferinţa care îl precedă, 'Împreună în lupta împotriva corupţiei”. Din delegaţie fac parte: viceprim-ministrul Costin Borc, ministrul justiţiei, Raluca Alexandra Prună, secretarul de stat din cadrul Ministerului Justiţiei, Adrian Baboi Stroe şi şeful Oficiului Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Cooperare pentru Recuperarea Creanţelor provenite din Infracţiuni, Cornel Călinescu", se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei transmis marţi.

Summitul îşi propune să agreeze un set de etape concrete care să ducă la demascarea faptelor de corupţie în aşa fel încât să nu mai existe nicio posibilitate ca cei vinovaţi să se sustragă legii,  pedepsirea celor vinovaţi şi acordarea de sprijin celor care au de suferit de pe urma corupţiei, precum şi schimbarea mentalităţii şi eradicarea culturii corupţiei acolo unde ea există.

Summitul Anticorupţie va fi precedat de conferinţa cu tema "Împreună în lupta împotriva corupţiei”, care se adresează societăţii civile, mediului de afaceri şi liderilor guvernamentali campioni în lupta anticorupţie. În cadrul acestui eveniment, liderii îşi vor reitera angajamentele de a pune capăt impunităţii, a preveni corupţia şi de a oferi sprijin victimelor corupţiei şi a susţine activiştii, într-un efort de a consolida buna guvernare şi dezvoltarea durabilă. Conferinţa este găzduită de Secretariatul Commonwealth-ului, se mai arată în comunicatul citat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.