Fostul procuror Mircea Negulescu va fi cercetat sub control judiciar, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), care a înlocuit arestul preventiv, decizia fiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ÎCCJ a decis joi să admită contestaţia formulată de Mircea Negulescu împotriva deciziei Înaltei Curţi din data de 4 august, care respinsese cererea fostului procuror de înlocuire arestului preventiv cu alte măsuri preventive.

Astfel, instanţa a desfiinţat decizia atacată, a rejudecat şi a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile, din data de 13 august până la 11 octombrie inclusiv. Decizia ÎCCJ este definitivă.  

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis, în 23 iulie, recursul formulat de Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului procuror Mircea Negulescu.

La începutul lunii august el a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv, dar prima instanţă i-a respins cererea.

Fostul procuror Mircea Negulescu, în prezent exclus din magistratură, a fost reţinut de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta. Alături de Negulescu, a fost reţinut şi un fost ofiţer de poliţie judiciară, care l-ar fi ajutat pe acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.