Şefa Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SJU) Constanţa, Raluca Parepa, şi medicul Marius Ţoringhibel sunt cercetaţi de procurorii DNA, sub control judiciar, fiind acuzaţi de favorizarea infractorului, pentru că l-au internat, miercuri, pe preşedintele suspendat al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu, după ce acesta a acuzat probleme medicale în timp ce era la instanţă. Procurorii susţin că cei doi medici l-au ajutat pe Constantinescu “să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de şefa Secţiei de cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Raluca-Irinel Parepa, şi de medical Marius Ţoringhibel, medic primar la aceeaşi secţie, pentru favorizarea făptuitorului.

Potrivit procurorilor, miercuri, medicii Raluca Parepa şi Marius Ţoringhibel au dispus internarea în spital a lui Nicuşor Constantinescu, ”astfel încât acesta să execute măsura arestului preventiv în condiţii mai blânde”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Nicuşor Constantinescu a fost internat în unitatea medicală respectivă, deşi era obligatorie internarea sa într-una din unităţile medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, în mod legal, a măsurii arestării preventive dispuse de către instanţa competentă, pe durata internării în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa”, mai arată DNA.

Diagnosticul pus lui Constantinescu nu necesita internarea acestuia în unitatea medical, precizează DNA.

Pe perioada controlului judiciar, cei doi medici trebuie să se prezinte la DNA sau la Poliţia Judeţeană Constanţa ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze anchetatorii cu privire la schimbarea locuinţei, 
să vină la Poliţia Constanţa, conform programului de supraveghere, să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea procurorului competent, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; să nu se apropie de Nicuşor Constantinescu, de membrii familiei acestuia şi de interpuşii lui şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. 

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost internat, miercuri, la Secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), după ce a acuzat probleme de sănătate în timp ce se afla la Curtea de Apel, unde avea loc un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal.

Noul avocat al lui Constantinescu, Nicolae Mihălică, declara că şeful suspendat al CJ Constanţa a fost transportat cu o ambulanţă de la Curtea de Apel la Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar medicii au decis să îl interneze în Secţia de cardiologie.

Nicuşor Constantinescu a fost adus, miercuri dimineaţă, cu o ambulanţă la Curtea de Apel Constanţa, unde avea loc un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal, în care a fost condamnat de instanţa de fond la închisoare pentru abuz în serviciu.

Nicuşor Constantinescu a fost internat la SJU Constanţa, după ce a acuzat probleme de sănătate în timp ce se afla la instanţă CITEȘTE ȘI Nicuşor Constantinescu a fost internat la SJU Constanţa, după ce a acuzat probleme de sănătate în timp ce se afla la instanţă

La un moment dat, procesul a fost întrerupt întrucât medicii au constatat că preşedintele suspendat al CJ Constanţa are tensiunea arterială mărită, astfel că i-a fost administrat un tratament. Ulterior, la revenirea în sală, medicii au recomandat ca el să fie dus la spital, iar şedinţa a fost suspendată, urmând să fie reluată joi.

Şi luni dimineaţă, Nicuşor Constantinescu a fost adus cu o ambulanţă de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, unde este încarcerat, la Curtea de Apel Constanţa, pentru un nou termen în dosarul Centrului Militar Zonal. Atunci, şedinţa de judecată a fost întreruptă de patru ori, după ce Constantinescu a solicitat intervenţia unui echipaj SMURD sau a reziliat contractul de asistenţă juridică cu avocatul Marius Mocanu.

În 20 mai, Curtea de Apel Constanţa a admis solicitarea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv pentru Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar Zonal, întrucât acesta a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând că este nedeplasabil din cauza unei operaţii.

În prezent, Nicuşor Constantinescu se află internat în Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

În 2 iunie, Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţie, deoarece este arestat preventiv în dosarul Centrului Militar Zonal. Aceasta este a treia suspendare din funcţie a lui Constantinescu.

În toamna anului trecut, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în dosarul Centrului Militar Zonal la trei ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. El a fost judecat pentru că în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.