Cei doi pirotehnişti care au fost condamnaţi, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, la câte 6 ani şi 10 luni de închisoare, s-au predat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că, având în vedere sentinţa definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, doi bărbaţi, de 36, respectiv 39 de ani, din judeţul Constanţa, s-au prezentat la sediul IPJ Constanţa - Serviciul Investigaţii Criminale. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

După îndeplinirea formalităţilor necesare, cei doi bărbaţi au fost conduşi la Penitenciarul Poarta Albă în vederea încarcerării. 

Pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnaţi la câte 6 ani şi 10 luni de închisoare fiecare.  

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat, joi, sentinţa în Dosarul Colectiv, după mai multe amânări. 

Instanţa l-a condamnat pe Cristian Victor Piedone Popescu, actual primar al Sectorului 5, la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL), dar l-a achitat pentru o altă acuzaţie, tot de abuz în serviciu. 

George Alin Anastasescu, patron al clubului Colectiv, urmează să execute în total 11 ani si 8 luni de închisoare, Costin Mincu, patron al clubului Colectiv - 8 ani de închisoare, Paul Cătălin Gancea, patron al clubului Colectiv - 6 ani şi 4 luni de închisoare, pompierul Antonina Radu - 8 ani şi 8 luni închisoare, pompierul George Petrică Matei - 8 ani şi 8 luni închisoare. 

De asemenea, Cristian Mihai Niţă, reprezentant al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. 

La rândul său, inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L a primit o pedeapsă de 47.000 lei - amendă penală, precum şi pedeapsa complementară a suspendării activităţii pe o perioadă de 3 ani. Aceeaşi amendă penală şi suspendare a activităţii pentru 3 ani a primit-o şi inculpata S.C. GOlDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L. 

Instanţa a decis încetarea procesului penal pornit faţă de Daniela Ioana Niţă, pentru neluare a măsurilor legale de sănătate, ca urmare a decesului inculpatei. Este vorba despre şefa firmei pirotehnice care a fost găsită moartă în august 2021.  

Totodată, au fost achitate trei angajate ale Primăriei - Aurelia Iofciu, Luminiţa Larisa Ganea - sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu şi Sandra Ramona Moţoc,sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.