Un bărbat a fost reţinut de procurorii DNA şi va fi dus joi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, după ce a fost prins în flagrant când primea 15.000 de euro de la o femeie căreia i-a spus că va interveni la Ambasasa României din Liban să îi dea soţului acesteia, cetăţean sirian, viză de deplasare în România. Bărbatul mai ceruse 15.000 de euro pentru persoana din Liban care ar fi facilitat emiterea vizei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reţinut miercuri pe Dumitru Stamen, pentru trafic de influenţă, iar complicea acestuia, Monalisa Ekaterina Rohparvar, a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile.

Anchetatorii au probe că, în 1 şi 2 august, Dumitru Stamen i-a cerut unei femei, denunţătoare în cauză, 25.000 de euro, sumă majorată ulterior la 30.000 de euro, spunând că va interveni, în baza relaţiilor pe care le are printr-o persoană ce se află în Liban, pe care nu a indicat-o, astfel încât soţul acesteia, cetăţean sirian, să obţină, de la Ambasada şi Consulatul României de la Beirut, viza pentru deplasarea în România. Stamen i-ar fi spus femeii că 15.000 de euro sunt pentru el, iar ceilalţi 15.000 de euro vor ajunge la persoana din Liban care va facilita emiterea vizei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Procurorii DNA l-au prins în flagrant, miercuri, pe Dumitru Stamen, după ce a primit, prin intermediul concubinei sale, Monalisa Ekaterina Rohparvar, 15.000 de euro.

"Anterior constatării infracţiunii flagrante, în aceeaşi zi, inculpata Rohparvar Monalisa-Ekaterina, la solicitarea lui Stamen Dumitru, a venit la locuinţa denunţătoarei şi, pentru a evita constatarea unei infracţiuni flagrante, cu un dispozitiv special adus de ea, a verificat fiecare bancnotă din suma de 15.000 euro ce urma a fi remisă, pentru a constata dacă acestea erau marcate. Rezultatul verificării efectuate minuţios de Rohparvar Monalisa-Ekaterina a fost negativ, pentru că în cauză nu s-a procedat la marcarea, cu anumită scriere ori substanţă, a bancnotelor folosite la pentru constatarea infracţiunii flagrante”, au scris procurorii în ordonanţa de reţinere.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti va decide joi dacă Dumitru Stamen va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, va fi plasat în arest la domiciliu sau cercetat sub control judiciar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.