Preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel la concetăţenii săi ucraineni, cu ocazia Paştelui ortodox de duminică, să se unească în rugăciune unii pentru alţii şi pentru soldaţii de pe front, spunând că Dumnezeu - care are "steagul ucrainean pe umăr" - va duce la victoria vieţii în faţa morţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Să ne rugăm unii pentru alţii. Când ne-am apropiat cu toţii unii de alţii, nu mai suntem străini unii de alţii", a spus Zelenskii, îmbrăcat într-o cămaşă tradiţională ucraineană brodată - vyshyvanka - şi în pantalonii săi tipici kaki, într-un videoclip cu versuri postat în social media.

Aflat în faţa Catedralei Sfânta Sofia din Kiev, veche de 1.000 de ani, un monument spiritual şi arhitectural al credinţei ţării, Zelenski a declarat că Ucraina luptă de 802 zile împotriva Rusiei pentru o victorie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Biblia ne învaţă să ne iubim aproapele.Iar prezentul a dezvăluit adevăratul sens al acestui cuvânt. Cu toţii am devenit vecini unii faţă de alţii. Iar fostul nostru vecin, care ne făcea să credem că este un frate, a fost mereu distant faţă de noi. A încălcat toate poruncile, a râvnit la casa noastră şi a venit să ne ucidă. Întreaga lume vede asta. Dumnezeu o ştie. Şi noi credem: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Deci, cu un astfel de aliat, viaţa va învinge cu siguranţă moartea. Paşte fericit tuturor, compatrioţi ucraineni! Hristos a înviat! El a înviat cu adevărat!"

Creştinii ortodocşi, inclusiv Biserica Ortodoxă din Ucraina şi Rusia, sărbătoresc Paştele în acest weekend, în timp ce majoritatea bisericilor occidentale au celebrat sărbătoarea la 31 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.