ONU îşi exprimă miercuri îngrijorarea după semnalarea a zeci de cazuri de holeră în Kenia, o ţară devastată de mai multe săptămâni de ploi intense şi inundaţii distrugătoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 44 de cazuri de holeră au fost înregistrate în comitatul Tana River, o regiune situată în estul Keniei, una dintre cel mai dur afectate de inundaţii.

”Cred că, între Guvern şi partenerii naţionali şi internaţionali, vom fi în măsură să oprim boala”, declară într-un interviu acordat postului Citizen TV coordonatorul rezident al ONU în Kenia, Stephen Jackson.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Am îndiguit deja holera în trecut, însă este vorba despre o îngrijorare importantă”, a adăugat el.

Holera este o infecţie acută care se răspândeşte prin intermediul alimentelor şi apei contaminate şi care provoacă în general o diaree gravă, vomă şi crampe musculare.

Ea poate fi extrem de periculoasă în cazul copiilor mici.

Inundaţiile s-au soldat în Kenia cu 238 de morţi, iar 75 de persoane date în continuare dispărute, potrivit ultimelor date publicate de către presa locală.

Peste 200.000 de persoane au fost deplasate.

Începerea şcolii, prevăzută la 19 aprilie, după trei săptămâni de vacanţă şi amânată în două rânduri din cauza inundaţiilor, a avut loc luni, a anunţat miercuri preşedintele William Ruto.

Peste 400 de persoane au murit în întreaga Africă de Est în timpul sezonului ploilor, intensificat în acest an de un episod al fenomenului climatic El Nino, care a început la jumătatea lui 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.