Iulia Navalnaia, văduva fostului critic al lui Putin, Aleksei Navalnîi, l-a criticat pe Vladimir Putin cu ocazia învestirii sale pentru cel de-al cincilea mandat prezidenţial, spunând că este un hoţ, un mincinos şi un criminal, relatează SkyNews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o înregistrare video postată pe YouTube cu puţin timp înainte de ceremonia care a avut loc la Moscova, Iulia Navalnaia a spus că războiul din Ucraina este "sângeros şi lipsit de sens" şi că nimeni nu îl doreşte în afară de liderul rus.

"Ţara noastră este condusă în prezent de un mincinos, un hoţ şi un criminal, dar acest lucru se va sfârşi cu siguranţă. Nu renunţaţi, adevărul va învinge", a îndemnat Navalnaia.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ea a spus că războiul lui Putin din Ucraina şi încarcerarea oponenţilor politici arată că şi-a bătut joc de promisiunile sale de la învestiturile anterioare de a oferi pace şi prosperitate Rusiei şi de a proteja drepturile şi libertăţile poporului.

"Cu fiecare dintre mandatele sale, totul se înrăutăţeşte şi este înspăimântător să ne imaginăm ce se va mai întâmpla cât timp Putin rămâne la putere", avertizează Navalnaia. "Cu el la cârmă, ţara noastră nu va avea nici pace, nici dezvoltare, nici libertate. Trebuie să ne asigurăm că nimeni în lume nu îl crede pe Putin - nici în Rusia, nici dincolo de graniţele sale", insistă soţia lui Navalnîi.

"Sume uriaşe de bani sunt furate de la noi toţi în fiecare zi pentru a finanţa bombardamente asupra unor oraşe paşnice, poliţişti antirevoltă care bat oamenii cu bastoane, propagandişti care răspândesc minciuni. Şi, de asemenea, pentru propriile palate, iahturi şi avioane private (ale elitei)", a arătat ea.

"Şi atâta timp cât acest lucru continuă, nu putem opri lupta", a adăugat Iulia Navalnaia.

După ce a fost exilată din Rusia, Iulia Navalnaia a jurat să continue munca regretatului ei soţ, care a murit într-o colonie penală din Arctica la 16 februarie. Ea l-a acuzat pe Putin că a ordonat uciderea lui, acuzaţie pe care Kremlinul a negat-o întotdeauna.

Şi serviciile americane de informaţii au ajuns la concluzia că Putin nu ar fi ordonat asasinarea lui Navalnîi în februarie, întrucât nu avea interesul ca disidentul să moară în plină campanie electorală pentru realegerea sa. Cu toate acestea, serviciile americane nu îl exonerează total pe Putin de responsabilitatea pentru moartea lui Navalnîi, a scris The Wall Street Journal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.