Membrii Uniunii Creştin-Democrată (CDU) se vor întâlni marţi pentru a vota în cadrul unei conferinţe anuale dacă aleg sau nu să sprijine candidatura Angelei Merkel pentru un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. Presa germană relatează că actualul cancelar va obţine cu siguranţă susţinerea formaţiunii conservatoare, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, conservatorii germani ar urma să-şi înăsprească poziţia cu privire la migranţi, inclusiv prin luarea unor măsuri pentru a accelera deportarea migranţilor a căror solicitări de azil au fost respinse de instanţă.

Angela Merkel urmează să fie numită pentru a noua oară în fruntea conservatorilor germani de la CDU.

În urmă cu doi ani, actualul cancelar a câştigat cu 96,7% din voturi cursa pentru conducerea Uniunii Creştin-Democrate. Însă, presa germană se aşteaptă ca aceasta să nu obţină un rezultat atât de ridicat în cadrul CDU.

Potrivit unui sondaj publicat luna trecută, 64% dintre germanii intervievaţi susţin un nou mandat de cancelar pentru Angela Merkel.

CDU încearcă să-şi înăsprească poziţia cu privire la migranţi, în urma ultimelor succese înregistrate în bastioane conservatoare de către populiştii de la Alternativa pentru Germania (AFD).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.