Un petrolier care navighează sub pavilion britanic, Stolt Apal, a fost atacat de piraţi în weekend în largul Yemenului, a anunţat operatorul acestuia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul - al nouălea semnalat de la începutul anului la Golful Aden - a avur loc la 75 de mile marine (aproximativ 140 de kilometri) în largul coastei Yemenului, a precizat Stolt Tankers.

Nava a fost abordată de şase piraţi înarmaţi, care au venit cu două ambarcaţiuni rapide.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În pofida mai multor tiruri de somaţie ale paznicilor Stolt Apal, piraţii au tras mai multe focuri de armă către petrolier.

”Paznicii au ripostat, neutralizând o ambarcaţiune şi punând capăt urmăririi”, a anunţat societatea într-un e-mail.

Nicio persoană nu a fost rănită la bordul petrolierului, iar nava a fost avariată minor. Încărcătura nu a fost atinsă şi nu s-a constatat vreo scurgere, a precizat Stolt Tankers.

”O navă aparţinând coaliţiei a răspuns, iar Stolt Apal şi-a reluat drumul”, a mai anunţat Stolt Tankers, fără să precizeze despre care coaliţie este vorba.

Mai multe misiuni de protecţie a transportului maritim au fost înfiinţate în ultimii ani în regiune, în urma unei intensificări a pirateriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.