Un judecător a anunţat luni o amânare a procesului lui Derek Chauvin, un poliţist alb inculpat de uciderea afroamericanului George Floyd, la 25 mai, într-o arestare la Minneapolis, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul acestui ofiţer alb de poliţie, acuzat de crimă şi omucidere prin imprudenţă nu începe cel puţin până marţi, a anunţat judecătorul, în contextul în care au loc ultime dezbateri cu privire la natura acuzaţiilor formulate împotriva inculpatului.

Eliberat pe cauţiune, Chauvin, în vârstă de 44 de ani, s-a prezentat în faţa justiţiei, la Minnepolis, un oraş important situat în nordul ţării, unde urma să înceapă luni selectarea juraţilor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Potenţialii juraţi seunt aici, dar să fim realişti, nu vom începe selectarea cel puţin până mâine”, a anunţat judecătorul Peter Cahill, după ce acuzarea şi-a exprimat unele reţineri cu privire la avansarea în proces, din cauza unui recurs aflat în suspans.

Derek Chauvin riscă închisoarea pe viaţă, în cazul în care este găsit vinovat de acuzaţiile formulate împotriva sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.