Un interviu cu fiul unuia dintre cei mai notorii capi ai Mafiei, difuzat de televiziunea publică italiană, a provocat un val de indignare în ţară, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Giuseppe Salvatore Riina promovează, în acest interviu difuzat pe postul RAI, o carte dedicată tatălui său, Toto Riina.

El nu l-a condamnat pe tatăl său, care ar fi ordonat peste 150 de asasinate pe când era capul Cosa Nostra, Mafia siciliană.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Membri ai conducerii RAI au fost convocaţi la audieri în Comisia parlamentară de luptă împotriva Mafiei.

În acest interviu, tânărul Riina, el însuşi un mafiot condamnat, a declarat că a avut o copilărie fericită. El a spus despre tatăl său că este "un om integru, care respectă familia şi valorile tradiţionale".

Rina a refuzat să recunoscă existenţa Mafiei, despre care a spus că este "totul şi nimic".

Politicieni italieni şi victime ale Mafiei au condamnat interviul, realizat de Bruno Vespa, un cunoscut om de talk-show.

Salvatore Borsellino, al cărui frate, Paolo, a fost asasinat din ordinul lui Toto Riina, s-a declarat "dezgustat" de interviu, despre care a afirmat, într-o postare pe Facebook, că "redeschide răni".

"Nu-mi pasă că Riina şi-a mângâiat copiii. Mâinile cu care a făcut-o sunt mâini pătate de sângele unor nevinovaţi", a scris fostul procuror-şef anti-Mafia Pietro Grasso.

Vespa şi-a apărat interviul, pe care l-a prezentat drept o perspectivă valoroasă asupra vieţii unei familii mafiote.

Toto Riina a fost arestat în 1993, iar în prezent se află la închisoare, unde  ispăşeşte o pedeapsă, după ce a fost condamnat pentru mai multe crime.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.