Procurorii au acuzat luni un bărbat alb din Kansas City, în vârstă de 84 de ani, de două infracţiuni în cazul împuşcării unui adolescent de culoare care a fost rănit după ce a intrat în casa greşită când a mers să-şi ia fraţii gemeni mai mici, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrew Lester a fost acuzat de agresiune de gradul întâi, care ar putea atrage o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, şi de acţiune criminală armată pentru că l-a împuşcat pe Ralph Yarl, în vârstă de 16 ani, la uşa casei sale din suburbie, joia trecută, în jurul orei 22.00, a precizat procurorul.

"Pot să vă spun că a existat o componentă rasială în acest caz", a declarat procurorul comitatului Clay, Zachary Thompson, într-o conferinţă de presă, fără a oferi alte detalii.

Lester a tras două focuri de armă prin uşa de sticlă dintr-un revolver de calibrul 32, a spus procurorul. Yarl, care a fost lovit la cap şi la un braţ, nu a trecut pragul, a spus Thompson, adăugând că nu pare să fi fost schimbate cuvinte în timpul întâlnirii. Dar Yarl a declarat poliţiei, într-un interviu la spitalul unde a fost tratat, că bărbatul i-a spus:

Nu veni pe aici", a relatat presa locală, citând documente judiciare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.