Un avion militar rus s-a prăbuşit în largul Peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în 2014, iar pilotul a avut timp să se catapulteze, anunţă guvernatorul instalat de către Moscova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un avion militar a căzut în mare”, anunţă pe Telegram Mihail Razvojaiev.

”Pilotul s-a catapultat. El a fost salvat de către salvatori din Sevastopol, la o distanţă de 200 de metri de mal. Viaţa sa nu se află în pericol”, precizează reprezentantul ocupaţiei ruse.

O înregistrare video - neautentificată - postată pe reţele de socializare surprinde un avion - în flăcări - care se prăbuşeşte, iar alte înregistrări video surprind pilotul care pluteşte cu paraşuta după catapultare.

Sevastopolul, cartierul general istoric al Flotei ruse la Marea Neagră, se află pe coasta de sud a Crimeei.

Peninsula Crimeea este atacată cu regularitate de către ucraineni, după invazia Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

Obiecte civile nu au fost avariate în acest incident, anunţă guvernatorul Crimeei, scrie Reuters.

Canale ruse pe Telgram au anunţat anterior că un avion de vânătoare de tip Suhoi 35 (Su-35) s-a prăbuşit în apropiere de Sevastopol.

Cauza prăbuşirii era neclar imediat.

Armata ucraineană a anunţat joi că a doborât 26 dintre 28 de drone lansate de Rusia în noaptea de miercuri spre joi.

Aceste drone, de fabricaţie iraniană, au fost distruse deasupra estului, sudului şi sud-estului teritoriului ucrainean, precizează armata ucraineană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.