Organizaţia teroristă Statul Islamic (ISIS) încearcă să obţină substanţe care pot fi folosite pentru fabricarea de arme biologice, chimice şi radiologice, au avertizat miercuri directorul adjunct pentru contraterorism al Comisiei Europene, Jorge Berto Silva, şi adjunctul asistentului secretarului general al NATO, Jamie Shea, relatează Daily Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Există “temeri justificate” că gruparea teroristă şi-a arătat interesul pentru obţinerea unor astfel de materiale, a spus Silva într-un discurs rostit la Security and Counter Terror Expo de la Londra.

“Ştim că teroriştii încearcă să obţină astfel de substanţe”, a adăugat Shea.

El a avertizat şi că ISIS pare să se divizeze în două facţiuni – una care apără aşa-numitl Califat din Irak şi Siria, iar cealaltă care se concentrează pe implantarea de celule teroriste care să comită atacuri în Europa.

Mai mult, Shea a subliniat că situaţia se va înrăutăţi, probabil, înainte de a începe să se îmbunătăţească.

Anterior, autorităţile belgiene au declarat că mai mulţi militanţi ISIS ar fi fost trimişi în Europa după atacurile de la Bruxelles, de luna trecută.

De altfel, după atentate, organizaţia Statul Islamic a lansat un sondaj online privind “în ce culori ar trebui luminat Turnul Eiffel în continuare” – o referire la faptul că celebrul monument parizian a fost lumina în culorile naţionale ale ţărilor în care au fost comise atentate de către jihadişti. Marea Britanie conduce detaşat în acest sondaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.