Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să extrădeze toţi imigranţii ilegali către tabere de refugiaţi supravegheate de blocul comunitar, dar în afara frontierelor sale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ar putea fi o insulă, ar putea fi zonă de coastă din nordul Africii, dar securitatea şi produsele necesare în zonă trebuie garantate de UE, în interesul său”, a spus Orban într-un interviu acordat portalului Origo şi publicat joi.

„Cei care au venit ilegal trebuie strânşi şi trimişi” în tabăra construită în afara graniţelor europene, a adăugat el.

“Trebuie să construim tabere mari de refugiaţi în afara UE, cu securitate armată şi susţinere financiară oferite de Uniune. Toată lumea care a venit ilegal trebuie să se întoarcă acolo. Acolo pot fi depuse cereri de azil”, a subliniat el.

Din punctul său de vedere, aceasta este o “sarcină morală” şi singura alternativă pentru migranţii care se află în Europa şi care urmează să fie preluaţi de diferite ţări de pe continent, în baza schemei decise de UE anul trecut. Potrivit lui Orban, această schemă este inutilă, pentru că migranţii care vor să stea în Germania, de exemplu, vor încerca în continuare să ajungă în acea ţară, indiferent de statul unde au fost transferaţi.

“Există o singură soluţie care li se potriveşte tuturor, inclusiv nouă, care nu avem încă probleme pentru că ne-am apărat, cât şi ţărilor precum Germania, care au probleme: scoaterea (migranţilor – n.r.) din UE”, a adăugat el.

Premierul ungar a reiterat că graniţele externe ale UE trebuie consolidate pentru a evita un nou flux de refugiaţi similar celui din 2015. “Graniţele trebuie folosite, pentru că ne apără. Unii îşi imagineze un Glob fără graniţe (…). Eu sunt unul dintre cei care nu ar vrea ca civilizaţia să se schimbe”, a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.