Ucraina anchetează cu privire la aproximativ 50 de rachete balistice nord-coreene găsite pe teritoriul ucrainean, în contextul în care axa Phenian-Moscova se consolidează neîncetat, iar autorităţile ucrainene au examinat fragmente provenind de la aproximativ 20 de proiectile folosite de Rusia, relatează RFI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste elemente, dezvăluite de către procurori Reuters, par să arate o rată de eşec mare.

În aceste condiţii, care este bilanţul rachetelor balistice nord-coreene folosite de Rusia? se întreabă postul francez.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În total 21 dintre cele aproximativ 50 de rachete balistice nord-coreene trase de Rusia în Ucraina din decembrie şi până în februarie  au fost examinate de către procurori ucraineni.

Procurorul general ucrainean Andrii Kostin declară Reuters că ”aproximativ jumătate dintre rachetele nord-coreene au deviat de la traiectoria iniţială şi au explodat în aer”.

Este vorba despre o rată de eşec mare a KN 23, rachete balistice tactice cu rază scurtă ăde acţiune şi combustibil solid, dezvoltate recent de către Coreea de Nord, care-şi reiterează frecvent voinţa de a-şi îmbunătăţi capacităţile de producţie în industria apărării.

Acest transfer de armament - care încalcă sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU, pe care Moscova le-a votat - ar putea să ajungă în Ucraina în următoarele luni.

Ancheta ucrainenă va continua, la rândul său.

Ea arată că s-au tras rachete din Belgorod, Voronej şi Kursk.

Zeci de persoane au fost ucise sau rănite în aceste tiruri de rachete nord-coreene.

Autorităţile de la Kiev încearcă să stabilească dacă Phenianul a trimis ”instructori” care să ajute Rusia să lanseze aceste proiectile.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.