O aleasă din dreapta dură americană, Marjorie Taylor Greene, celebră prin derapajele sale, o aprpiată a lui Donald Trump, a anunţat că vrea să depună ”săptămâna viitoare” o moţiune în vederea destituirii preşedintelui Camerei Reprezentanţilor Mike Johnson, pe care-l acuză de ”trădare”, din cauză că a susţinut trimiterea de noi fonduri Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mike Johnson a aderat deplin la modelul comercial scârbos al Washingtonului, care constă în finanţarea războaielor eterne”, a acuzat miercuri, într-o conferinţă de presă, această aleasă don Georgia.

”Aşa că săptămâna viitoare, voi depune moţiunea mea de destituire”, a anunţat ea.

Susţinerea Kievului este obiectul unei dezbateri aprige în Congresul american, unde numeroşi republicani cer să nu se mai deblocheze fonduri Ucrainei în războiul împotriva Rusiei.

După luni de tergiversări şi presiuni ale democraţilor şi aliaţilor Kievului din întreaga lume, liderul republican Mike Johnson a susţinut, până la urmă, o anvelopă în valoare de 61 de miliarde de dolari, atrăgându-şi furia dreptei dure.

Orice ales din Camera Reprezentanţilor poate depune o moţiune de cenzură în vederea desituirii ”speakerului” acesteia.

Este însă puţin probabil ca Mike Johnson să fie destituit.

Minoritatea democrată în Camera Reprezentanţlor a anunţat marţi că va vota, în mod excepţional, în favoarea rămânerii lui Mike Johsnon în post, într-o saga cu un aer de déjà vu.

Fostul ”speaker” al Camerei, Kevin McCarthy, a fost destituit în urmă cu câtev luni într-un scenariu foarte asemănător.

El a fost acuzat de către un mic grup de trumpişti de faptul că a închriat un ”acord secret” cu democraţii privind Ucraina, în toiul negocierilor bgetului federal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.