Fostul preşedinte american Donald Trump plănuieşte să ţină un discurs la Detroit pe 27 septembrie în faţa unei mulţimi de muncitori sindicali, sărind peste a doua dezbatere prezidenţială republicană, a declarat luni un consilier, şi inserându-se în schimb în disputa dintre muncitorii în grevă şi principalii producători auto americani, anunţă Reuters. Discursul adresat membrilor de sindicat va face parte dintr-o campanie intensă a lui Trump pentru a recâştiga o parte din alegătorii din clasa muncitoare care au dezertat la Biden în victoria sa din 2020 împotriva lui Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se aşteaptă ca discursul de la o oră de maximă audienţă să fie ţinut în faţa muncitorilor din industria auto şi a altor membri de sindicat, a adăugat consilierul.

Discursul vine în contextul în care Trump a criticat dur politicile preşedintelui Joe Biden privind vehiculele electrice şi i-a îndemnat pe muncitorii din industria auto să îi susţină candidatura. evenimentul va marca a doua oară când Trump a sărit peste o dezbatere prezidenţială primară republicană, într-o cursă în care, în pofida nenumăratelor sale probleme juridice, Trump îl conduce pe cel mai apropiat rival cu aproape 50 de puncte procentuale, potrivit celor mai recente sondaje de opinie.

Discursul lui Trump semnalează un efort al echipei sale de a privi dincolo de competiţia pentru nominalizarea partidului său la Casa Albă şi spre o probabilă reluare a alegerilor generale cu Biden în noiembrie anul viitor. Discursul adresat membrilor de sindicat va face parte dintr-o campanie intensă a lui Trump pentru a recâştiga o parte din alegătorii din clasa muncitoare care au dezertat la Biden în victoria sa din 2020 împotriva lui Trump.

Sindicatul United Auto Workers a început săptămâna trecută o grevă împotriva celor mai mari trei producători auto din SUA din cauza salariilor şi a altor beneficii, o dispută sindicală care ar putea reprezenta un pericol politic semnificativ pentru Biden. În timp ce Biden şi-a lăudat sprijinul acordat sindicatelor timp de decenii, există furie în rândul unor muncitori auto de rând că nu a făcut suficient de mult pentru a ţine piept producătorilor şi directorilor acestora pe fondul profiturilor uriaşe din industrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.