Donald Trump l-a atacat, sâmbătă, pe judecătorul din New York care a decis că trebuie să plătească o amendă de 354,9 milioane de dolari cu privire la o serie de fraude financiare ale imperiului său imobiliar Trump Organization, spunând miilor de susţinători la un miting de campanie că decizia a fost o "manevră de interferenţă electorală", relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adresându-se susţinătorilor pentru prima dată de când judecătorul Arthur Engoron l-a condamnat vineri la sancţiuni financiare masive, Trump a făcut afirmaţia nefondată că judecătorul face parte dintr-o conspiraţie "de stânga" care are ca scop să-l împiedice să devină din nou preşedinte.

Fostul preşedinte republican, favorit pentru nominalizarea partidului său la Casa Albă, a declarat în faţa unei mulţimi din Michigan că "aceste abuzuri respingătoare de putere nu sunt doar un atac la adresa mea, ci şi a tuturor americanilor".

Trump a repetat, de asemenea, că înfrângerea sa în alegerile din 2020 în faţa preşedintelui american democrat Joe Biden s-a datorat fraudei electorale.

Procurorul general al statului New York, Letitia James, l-a acuzat pe Trump şi afacerile familiei sale că şi-au supraestimat averea netă cu până la 3,6 miliarde de dolari pe an, timp de un deceniu, pentru a păcăli bancherii să îi ofere condiţii mai bune de împrumut.

Trump a vorbit la scurt timp după Nikki Haley, ultima sa rivală rămasă pentru nominalizarea republicană la preşedinţie, care a organizat un eveniment în Carolina de Sud.

Trump se confruntă, de asemenea, cu patru procese penale la nivel statal şi federal, inclusiv unul programat să înceapă la New York pe 25 martie, în legătură cu presupuse plăţi de bani pentru tăcere către actriţia porno Stormy Daniels.

Haley spune frecvent că "haosul" îl urmează pe Trump şi că acesta nu poate fi un preşedinte sau un candidat eficient din cauza nenumăratelor sale probleme juridice.

"Va fi la tribunal în martie şi aprilie. Va fi în instanţă în mai şi iunie. El însuşi a spus că va petrece mai mult timp într-o sală de judecată decât în campania electorală", a declarat Haley pentru Fox News.

Trump este aproape de a obţine nominalizarea prezidenţială republicană şi de perspectiva unei probabile revanşe la alegerile generale cu Biden, după recentele victorii în competiţia pentru nominalizare din Iowa, New Hampshire şi Nevada.

Înainte de mitingul său din Michigan, care organizează competiţiile republicane de nominalizare pe 27 februarie şi 2 martie,Trump a apărut la o convenţie pentru fanii pantofilor de sport din Philadelphia, unde şi-a lansat propria marcă- cu vârfuri aurii şi logo-uri cu steagul american.

"Am vrut să fac acest lucru de mult timp", a spus Trump, înainte de a-i îndemna pe tineri să voteze.

Haley nu renunţă la nominalizarea republicană. Ea face o potenţială ultimă încercare în statul său natal, Carolina de Sud, care îşi organizează alegerile primare pe 24 februarie, unde se află în urma lui Trump în sondajele de opinie.

La mitingul său de sâmbătă seara, Haley l-a atacat, de asemenea, pe Trump pentru că nu a comentat moartea lui Aleksei Navalnyîi cel mai proeminent lider al opoziţiei din Rusia. La mitingul său din Michigan, Trump a omis din nou să îl menţioneze pe Navalnîi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.