Preşedintele american Donald Trump a lansat un nou atac la adresa presei, după conferinţa de presă joi, foarte criticată. Liderul de la Casa Albă a numit, într-un mesaj publicat pe Twitter, presa care transmite ştiri false un “inamic al poporului american”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Presa de ŞTIRI FALSE (@nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) nu este duşmanul meu, este inamicul poporului american!”, a scris Trump pe reţeaua de socializare.

“’Una dintre cele mai eficiente conferinţe de presă pe care le-am văzut vreodată!’, spune Rush Limbaugh (analist politic conservator – n.r.). Mulţi sunt de acord. Cu toate acestea, PRESA FALSĂ îi spune altfel! Lipsit de onestitate!”, a adăugat Trump, mai târziu pe acceaşi reţea de socializare.

Trump a ales să facă din presă punctul central al unei conferinţe de presă neobişnuit de lungă şi de acidă pentru un preşedinte.

El a descris CNN ca un post de televiziune care transmite “ştiri foarte false” şi l-a descris pe reporterul BBC John Sopel ca “încă o frumuseţe”, spunând că postul britanic este “exact la fel ca CNN”.

Întrebat de jurnalişti despre contactele dintre echipa sa de campanie şi agenţi ruşi de informaţii, el a evitat să răspundă şi s-a concentrat pe ceea ce a descris drept scurgeri de informaţii guvernamentale “ilegale” şi o acoperire mediatică “lipsită de onestitate”.

„Presa este scăpată de sub control”, a spus el. “Nivelul lipsei de onestitate este scăpat de sub control”, a adăugat Trump.

“Pornesc televizorul şi deschid ziarul şi văd poveşti de haos, haos. Cu toate acestea, este exact opusul”, a subliniat Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.