Trei persoane au fost rănite într-o şcoală din Ţara Galilor - inclusiv doi membri ai personalului, răniţi cu o armă albă în acest incident implicând două fete şcolarizare în instituţie - , unde au fost desfăşurate mijloace importante de intervenţie, iar o persoană a fost arestată miercuri, anunţă poliţia locală, care precizează că nu caută alte persoane în legătură cu aceste fapte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia nu a precizat imediat natura exactă a acestor fapte.

Însă potrivit site-ului WalesOnline, doi membri ai personalului au fost răniţi cu arma albă în urma unui incident în care au fost implicate două fete şcolarizate în instituţia de învăţământ.

Salvarea a intervenit masiv la această şcoală, la Ammanford, unde a avut loc un atac cu cuţitul, potrivit presei britanice.

”Trei persoane au fost rănite şi primesc îngrijiri”, iar o persoană a fost arestată, a anunţat poliţia, care a deschis o anchetă.

În afara unui important dispozitiv al poliţiei, jurnalişti prezenţi la faţa locului au anunţat că interveneau două elicoptere de urgenţă şi trei ambulanţe.

Elevii au fost închişi în şcoală.

În total 1.450 de elevi, cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani sunt încrişi la şcoală.

Premierul britanic Rishi Sunak s-a declarat ”şocat” de aceste fapte, care au avut loc la Şcoala Amman Valley, la Ammanford, în sudul ŢăriiGalilor.

Şeful Guvernului de la Londra a mulţumit pe X poliţiei şi ambulanţei.

Premierul galez Vaughan Gething (laburist, în opoziţie) a evocat o ”perioadă profund îngrijorătoare pentru şcoală, familii şi populaţia locală”.

”Şcolile ar trebui să fie un loc sigur, în care să se înveţe şi descopere. Este profund trist şi bulversant ca azi profesori şi elevi să vadă această securitate făcută ţăndări din cauza unui eveniment violent”, a reacţionat liderul conservatorilor galezi,  Andrew R. T. Davies.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.