Autorităţile chineze au limitat vineri circulaţia pe autostrăzile din mai multe provincii, după ce vehiculele s-au ciocnit pe porţiuni de gheaţă, în timp ce temperaturile au coborât sub zero grade în cea mai mare parte a ţării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Temperaturile vor scădea până la minus 40 de grade Celsius în unele părţi din provincia nord-estică Heilongjiang şi în regiunea vestică Xinjiang, alături de Mongolia interioară şi provinciile Gansu şi Qinghai, potrivit previziunilor Centrului Naţional de Meteorologie din China.

Valul de frig care traversează ţara de la nord la sud este aşteptat să tragă temperaturile mai jos în weekend, chiar dacă Centrul Meteorologic spune că ploile şi zăpada vor scădea.

În provincia Henan, căderile de zăpadă şi drumurile îngheţate, împreună cu ceaţa densă, au provocat multiple accidente pe mai multe drumuri expres, ceea ce a dus la controale de trafic.

Autorităţile de trafic din provincia Ningxia au declarat că unele dintre autostrăzile sale au devenit nesigure şi au implementat măsuri temporare de trafic pe măsură ce a căzut zăpada.

Feriboturile şi unele autobuze au fost suspendate temporar, vineri dimineaţă devreme în Shanghai, deoarece centrul financiar a emis primul avertisment de val de frig din acest an, în condiţiile în care aerul rece din nord este prognozat să reducă temperaturile până la minus 6 grade Celsius în acest weekend.

În sud-vest, secţiuni ale multor autostrăzi naţionale şi provinciale din oraşe tibetane precum Shigatse şi Nyingchi au fost blocate din cauza zăpezii, a gheţii şi a vizibilităţii reduse.

Guvernul local a mobilizat 2.400 de persoane, peste 3.300 de tone de agent de topire a zăpezii şi peste 23.000 de metri cubi de materiale antiderapante pentru măsuri de prevenire.

Fotografiile din mass-media de stat arată tractoare care adună zăpada şi oameni care dau cu lopata pe drumuri pe fundalul munţilor albi.

China a ridicat avertismentul de viscol înainte de zorii zilei de vineri, dar a precizat că sunt prognozate ninsori abundente în părţi din provinciile Liaoning şi Jilin din nord-estul ţării, precum şi în Shandong.

În oraşul Shenyang din provincia Liaoning, autorităţile au desfăşurat 22.000 de muncitori şi peste 3.400 de utilaje pentru operaţiunile de deszăpezire, curăţând până vineri dimineaţa devreme până la 12.800 de metri cubi de zăpadă. Specialiştii au prognozat căderi de zăpadă şi vânturi puternice până sâmbătă.

Meteorologul naţional a declarat că amploarea şi intensitatea ploii îngheţate va scădea vineri, dar va apărea în continuare pe unele terenuri mai înalte din Guizhou şi Hunan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.