Departamentul de Stat al SUA a condamnat luni seară atacul armat asupra ambasadorului rus de la Ankara, Andrei Karlov. Diplomatul a decedat, după ce a fost împuşcat de un presupus militant jihadist la o expoziţie de fotografie din Ankara, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamnăm orice act de violenţă, oricare ar fi sursa acestuia. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre ambasador şi spre familia acestuia”, se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

Karlov a fost împuşcat în timp ce ţinea un discurs la o expoziţie de artă din Ankara. Acesta a decedat în urma rănilor grave suferite în atacul armat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Atacul are loc cu o zi înainte de plecarea ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, spre Moscova pentru a purta discuţii cu omologii ruşi şi iranieni cu privire la criza din Siria.

Televiziunea NTV a anunţat că alte trei persoane au fost rănite în acelaşi atac armat.

Presa turcă relatează că atacatorul înarmat a fost neutralizat după intervenţia forţelor speciale, iar salvatorii l-au transportat la spital pe ambasadorul Karlov.

Se pare că atacatorul a reuşit să intre în clădire cu ajutorul unei legitimaţii de poliţist.

Martorii susţin că atacatorul înarmat a scandat lozinci islamice înainte de a îndrepta arma spre ambasadorul Karlov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.