Spaţiul aerian deasupra oraşului Bolzano, din nordul Italiei, a fost închis miecuri, iar locuitorii au fost avertizaţi să stea în casă cu geamurile şi instalaţiile de ventilaţie închise, după ce un incendiu a cuprins în totalitate uzina Alpitronic, lider mondial în materie încărcătoare pentru maşini electrice, relatează La Repubblica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 9.00 într-o zonă în care aveau loc lucrări de renovare şi s-a extins rapid. Nu au fost raportate victime.

Un gros nor de fum era vizibil deasupra oraşului, iar din motive de siguranţă o şcoală din zonă a fost evacuată.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Din cauza unui incendiu, este prezent un fum intens. Se recomandă să ţineţi uşile şi ferestrele închise şi să opriţi sistemele de aer condiţionat şi de ventilaţie", a transmis agenţia de protecţie civilă într-o avertizare pentru localnici. Cu toate acestea, departamentul de protecţie civilă spune că, din cauza condiţiilor meteorologice actuale, norul de fum se ridică pe verticală şi, prin urmare, nu reprezintă un pericol imediat.

Pompierii luptă împotriva incendiului din toate părţile cu autospecialele cu scară, iar pentru a asigura o cantitate suficientă de apă, aceştia extrag apă şi dintr-un râu din apropiere, însă municipalitatea din Bolzano a dat asigurări  că "situaţia este sub control".

La faţa locului se află, de asemenea, vehicule de salvare şi medici de urgenţă.

Pompierii din cadrul brigăzii de pompieri din Bolzano şi agenţia provincială de protecţie a mediului şi a climei prelevează probe ca măsură de precauţie şi le analizează pentru a depista prezenţa eventualelor produse toxice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.