Ministrul de Externe de la Seul a declarat că comentariile republicanului Donald Trump cu privire la Coreea de Nord demostrează că acesta este conştient de ”urgenţa” ameninţării nucleare şi nu se va abate de la politica de sancţiuni internaţionale împortriva regimului de la Phenian. Mesajul diplomaţiei sud-coreene vine după ce miliardarul republican a respins printr-un comentariu pe Twitter pretenţiile regimului nord-coreean privind dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale care este capabilă să lovească Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Datorită mobilizării noastre active, preşedintele-ales Donald Trump şi oficialii SUA sunt cu siguranţă conştienţi de gravitatea şi urgenţa ameninţării nucleare nord-coreene. Ei menţin atitudinea fermă privind necesitatea sancţiunilor împotriva regimului din Coreea de Nord şi a unor relaţii apropiate între Coreea de Sud şi SUA”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe, Cho June-hyuck.

Republicanul Donald Trump a respins posibilitatea ca regimul nord-corean să construiască o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească Statele Unite.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Nu se va întâmpla”, a comentat Donald Trump despre posibilitatea dezvoltării unor rachete balistice intercontinentale la Phenian.

Miliardarul republican nu a precizat dacă se îndoieşte de capacităţile nuclerare dovedite în ultimul an de regimul nord-coreean ori dacă plănuieşte o acţiune preventivă pentru a opri dezvoltarea şi testarea unei asemenea arme.

Liderul Kim Jong-un a anunţat în mesajul de Anul Nou că experţii nord-coreeni au intrat în ultima fază de dezvoltare a unei rachete balistice intercontinentale şi se apropie de momentul testării unei asemenea arme, care ar putea să crească exponenţial puterea nucleară a regimului de la Phenian.

”Suntem în ultima fază de testare-lansare a unei rachete balistice intercontinentale”, a declarat liderul nord-coreean într-un mesaj de 30 de minute cu ocazia Anului Nou.

Kim Jong-un a amintit de numeroasele teste nucleare, care au transformat Phenianul ”într-o putere militară a Estului, care nu poate să fie atinsă nici măcar de cel mai mare inamic”, făcând trimitere la Statele Unite.

Regimul nord-coreean a detonat două bombe nucleare şi a lansat numeroase rachete în ultimul an, în încercarea de a dezvolta focoase nucleare capabile să lovească continentul nord-american.

Analiştii nu ştiu cât de aproape este regimul nord-coreean de realizarea ambiţiilor nucleare, întrucât nu a reuşit până în acest moment să testeze cu succes o rachetă intercontinentală.

Însă, experţii sunt de acord că Phenianul s-a îndreptat mai puternic spre dezvoltarea programului nuclear după preluarea puterii de către tânărul Kim Jong-un.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.