Şeful autorităţii malaeziene pentru traficul aerian, Azharuddin Abdul Rahman, şi-a dat demisia după ce un raport oficial a găsit erori în controlul traficului aerian când a dispărut zborul MH370, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa de investigaţie a găsit multiple erori comise de controlorii de trafic aerian din Malaezia şi Vietnam. Ei nu au iniţiat „procedurile de urgenţă” după ce zborul de la Kuala Lumpur spre Beijing a dispărut de pe radar.

Rahman a declarat că raportul a concluzionat că persoanele care se ocupă de controlul traficului aerian nu au respectat procedurile standard.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Astfel, am decis, cu regret şi după mult timp de gândire şi evaluare, să îmi dau demisia din postul de preşedinte al Autorităţii de Aviaţie Civilă a Malaeziei, decizie care va intra în vigoare la 14 zile de la data anunţului”, a declarat el.

În raportul de 495 de pagini, investigatorii au comunicat că încă nu ştiu de ce a dispărut avionul. Ei au precizat că avionul şi-a schimbat cursul manual şi au refuzat să elimine ipoteza că altcineva în afară de piloţi ar fi schimbat traiectoria avionului.

Ministrul Transporturilor din Malaezia, Anthony Loke, a declarat luni că „dorinţa de a găsi MH370 nu a fost abandonată” şi a promis că va lua măsuri împotriva oricăror nereguli au fost comise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.