Secretarul general al Palatului Elysée, Alexis Kohler, a fost pus sub acuzare, luni, pentru ”conflict de interese” în ancheta privind legăturile sale cu firma de transport maritim internaţional MSC, a anunţat procurorul Jean-François Bohnert într-un comunicat de presă, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Le Figaro, Alexis Kohler, mâna dreaptă a lui Emmanuel Macron, aflat în funcţie din 2017, a fost numit în funcţiile sale în pofida acestui caz. Avocaţii săi asigură că el neagă ”vehement” că ar fi comis vreo infracţiune.

De asemenea, numărul doi al Palatului Elysée a fost plasat sub statutul de martor asistat pentru trafic de influenţă în acest dosar, în care sunt investigate relaţiile sale familiale şi profesionale cu firma de transport maritim internaţional italo-elveţian, fondată şi condusă de verii mamei sale, membrii familiei Aponte.

Din iunie 2020, o anchetă judiciară, deschisă pentru ”preluare ilegală de interese”, ”trafic de influenţă” şi ”date nedeclarate la Înalta Autoritate pentru transparenţa vieţii publice”, vizează legăturile dintre MSC şi Alexis Kohler.

Partidul Naţional Francez adaugă că împotriva lui Kohler nu a fost luată nicio măsură de control judiciar.

Avocaţii lui Alexis Kohler au declarat într-un comunicat de presă că acuzaţiile împotriva sa sunt ”nefondate”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.