Magazinele şi şcolile au fost închise pentru două zile în oraşul rus Belgorod, ca urmare a atacurilor pe care autorităţile de acolo le-au atribuit Ucrainei, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că două persoane au murit - în timp ce continuă votul în alegerile pe care Vladimir Putin este sigur că le va câştiga.

Sistemele de apărare antiaeriană au doborât opt rachete ucrainene, a declarat Gladkov.

Putin a acuzat Ucraina că încearcă să îi perturbe încercarea de a obţine un nou mandat de şase ani.

Elevii din Belgorod - care se află în apropiere de graniţa cu Ucraina - nu vor merge la şcoală luni şi marţi, a declarat guvernatorul. Centrele comerciale din Belgorod vor fi închise duminică şi luni, a adăugat el.

Gladkov a declarat că o femeie a fost ucisă într-o parcare în timp ce se afla cu fiul ei, când îşi plimbau câinele. "Medicii se luptă pentru viaţa fiului ei", a adăugat guvernatorul.

Belgorodul a fost ţinta mai multor atacuri ale Kievului.

Tot sâmbătă, guvernatorul regiunii Samara - la aproximativ 850 km sud-est de Moscova - a declarat că dronele ucrainene au vizat două rafinării de petrol.

Într-o postare pe Telegram, Dmitri Azarov a precizat că una dintre rafinării, în Syzran, a fost incendiată, dar nu au existat victime.

O sursă ucraineană a declarat pentru Reuters că serviciile de informaţii SBU ale Kievului au lovit trei rafinării Rosneft din regiunea Samara - în Syzran, Novokuibyshevsk şi Kuibyshevsk.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.