Marina rusă a anunţat vineri că retrage portavionul Amiralul Kuzneţov din Marea Mediterană, în cadrul operaţiunii de reducere a prezenţei militare în Siria ordonată de Moscova, relatează Russia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portavionul se va întoarce în portul Severomorsk, din regiunea Murmarsk (Marea Barenţ), a anunţat şeful Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat o retragere parţială a forţelor militare din Siria, după intrarea în vigoare a unui armistiţiu negociat cu Iranul şi Turcia.

Potrivit liderului de la Kremlin, acordul oferă ocazia pentru a pune capăt războiului care macină ţara din Orientul Mijlociu de şase ani.

Portavionul Amiralul Kuzneţăv a fost desfăşurat în Siria la mijlocul lunii octombrie, însoţit de alte trei vase de luptă şi de mai multe ave de susţinere.

Pe lângă faptul că a oferit o bază pentru o parte dintre avioanele de luptă care au vizat ţinte din Siria, grupul naval a efectuat manevre de antrenament cu alte ramuri ale armatei ruse, a declarat comandantul forţelor ruse din Siria, Andrei Kartapolov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.