În regiunea Manchester din Marea Britanie a fost declarată stare de ”incident major”, care permite înfiinţarea ”unei structuri de comandament central” pentru a gestiona numărul în creştere al cazurilor de coronavirus”, a declarat duminică un oficial local, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat joi că restricţiile legate de Covid-19 impuse în părţi din nordul Angliei, între care Greater Manchester, regiuni din West Yorkshire şi East Lancashire, vor fi înăsprite din cauza ritmului mai rapid de transmite de bolii.

”Deşi consiliul şi organizaţiile partenere au colaborat strâns pentru a combate impactul  pandemiei încă de la începutul acestui an, declararea stării de incident major înseamnă că putem intensifica măsurile”, a afirmat liderul Consiliului Manchester City, Richard Leese pentru Manchester Evening News.

”Permite crearea unei structuri de comandament central pentru coordonarea reacţiei şi permite agenţiilor implicate să atragă resurse suplimentare”, a mai spus acesta.

Consiliul orăşenesc nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Pandemia a ucis peste 46.000 de oameni în  Marea Britanie, acesta fiind al patrulea cel mai grav bilanţ din lume, potrivit datelor analizate duminică de Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.