Brutarii francezi au copt duminică cea mai lungă baghetă din lume, de 140,53 metri, recuperând astfel recordul pentru una dintre cele mai cunoscute embleme ale naţiunii, deţinut de Italia timp de cinci ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bagheta, de aproximativ 235 de ori mai lungă decât cea tradiţională, a fost făcută la Suresnes, în suburbiile Parisului, în timpul unui eveniment al confederaţiei franceze a brutarilor şi patiserilor.

Precedenta cea mai lungă baghetă, de 132,62 metri, a fost făcută în oraşul italian Como în iunie 2019.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pentru a depăşi acel record, brutarii francezi au început să frământe şi să modeleze aluatul la ora 3 dimineaţa, înainte de a-l pune într-un cuptor special construit, pe roţi, cu mişcare lentă.

"Totul a fost validat, suntem cu toţii foarte fericiţi că am bătut acest record şi că a fost realizat în Franţa", a declarat Anthony Arrigault, unul dintre brutari, după ce bagheta a fost aprobată de judecătorul Guinness World Records.

O parte din baghetă, care trebuia să aibă o grosime de cel puţin 5 cm pe toată suprafaţa, a fost tăiată şi împărţită cu publicul.

Restul urma să fie dăruit persoanelor fără adăpost.

Bagheta tradiţională franceză trebuie să aibă o lungime de aproximativ 60 de centimetri, să fie făcută doar din făină de grâu, apă, sare şi drojdie şi să cântărească aproximativ 250 de grame, potrivit regulamentului oficial.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.