Rachete israeliene au lovit o locaţie din Iran, a relatat ABC News, citând un oficial american, în timp ce presa de stat din Iran a anunţat o explozie în centrul ţării, la câteva zile după ce Iranul a lansat un atac cu drone, de represalii, asupra Israelului, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reuters precizează că nu a putut confirma deocamdată relatările.

Agenţia de ştiri iraniană Fars a afirmat că o explozie a fost auzită la un aeroport din oraşul Isfahan, situat în centrul ţării, dar cauza acesteia nu era cunoscută deocamdată. Iranul a suspendat zborurile în zona oraşelor Isfahan, Shiraz şi Teheran, a raportat presa de stat.

Mai multe centre nucleare iraniene se află în provincia Isfahan, inclusiv Natanz, centrul principal al programului de îmbogăţire a uraniului din Iran.

Aeroportul Internaţional ”Imam Khomeini” din Teheran a fost închis pentru toate zborurile până la ora 7.00 GMT, potrivit unei notificări către aviatori postate într-o bază de date a Administraţiei Aviatice Federale din SUA.

Unele zboruri ale Emirates şi Flydubai care survolau Iranul vineri dimineaţă au făcut viraje strânse pentru a ieşi din acest spaţiu aerian, potrivit traseelor de zbor de pe site-ul de monitorizare Flightradar 24.

Israel a afirmat că va riposta la atacul din weekend al Iranului, care a implicat sute de drone şi rachete, ca răzbunare pentru o presupusă lovitură a Israelului asupra complexului ambasadei sale din Siria. Majoritatea dronelor şi rachetelor iraniene au fost doborâte înainte de a ajunge pe teritoriul Israelului.

Analiştii şi observatorii au arătat îngrijorare faţă de riscul ca războiul Israel-Gaza să se extindă în restul regiunii.

Iranul a afirmat, joi, la Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite că Israelul ”trebuie obligat să orice comportament militar pripit împotriva intereselor noastre”, în timp ce secretarul general al ONU a avertizat că Orientul Mijlociu se află ”într-un moment de pericol maxim”.

Preţurile petrolului au crescut în urma relatărilor privind atacul israelian.

Asaltul israelian în Gaza a început după ce gruparea islamistă palestiniană Hamas a atacat Israelul, în 7 octombrie, omorând 1.200 de persoane, potrivit bilanţului israelian. Ofensiva militară a Israelului a provocat moartea a peste 33.000 de palestinieni în Gaza, potrivit ministerului local al Sănătăţii.

Grupări sprijinite de Iran şi-au declarat sprijinul pentru palestinieni, lansând atacuri din Liban, Yemen şi Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.