Preşedintele rus Vladimir Putin l-a lăudat miercuri pe Francois Fillon, câştigătorul detaşat al primului tur de scrutin al primarelor de dreapta din Franţa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Kremlin a spus că are relaţii personale bune cu fostul premier, pe care l-a numit o „persoană integră”.

De asemenea, Putin a salutat intenţiile de a îmbunătăţi relaţiile dintre Moscova şi Paris exprimate de toţi candidaţii la primarele de dreapta din Franţa.

Fillon, în vârstă de 62 de ani, a avut o relaţie strânsă cu Vladimir Putin, în perioada în care ambii au fost premieri (2008-2012). El a provocat stupoare atunci când l-a salutat pe liderul rus „Dragă Vladimir”, într-un discurs rostit în urmă cu mai mulţi ani.

De asemenea, fostul premier l-a criticat pe preşedintele Francois Hollande pentru că a apropiat prea mult Franţa de Statele Unite şi Germania, împotriva Moscovei. La fel ca preşedintele-ales Donald Trump, el vrea o cooperare mai strânsă cu Putin pentru a rezolva conflictul din Siria.

Francois Fillon a câştigat detaşat primul tur de scrutin al alegerilor primare de dreapta şi îl va înfrunta în al doilea tur de scrutin pe fostul premier Alain Juppe.

Acesta a obţinut 42,8% din voturi, fiind urmat de Alain Juppe, cu 26%. Pe a treia poziţie a ajuns fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, cu doar 24,4% din sufragiile alegătorilor Les Republicans.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.