Relaţiile dificile între echipa vicepreşedintei Kamala Harris şi echipa lui Joe Biden alimentează speculaţii cu privire la viitorul politic al acesteia, iar Casa Albă a confirmat joi plecarea din funcţie, la sfârşitul anului, a lui Symone Sanders, o purtătoare de cuvânt a vicepreşedintei - care se confruntă în continuare cu dificultăţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunţat că are de făcut ”un anuţ cu privire la plecare lui Symone Sanders” şi a adăugat că ”ea va face parte mereu din familia Biden-Harris, dar este natural să fii pregătit să faci ceva nou după câţiva ani”.

”Munca în primul an de mandat la Casa Albă este atât pasionantă, cât şi îmbogăţitoare, dar şi grea şi epuizantă”, a declarat Jen Psaki.

Ea apreciază că această plecare este o ”ocazia de a aduce feţe noi, voci noi şi o nouă perspectivă”.

Kamala Harris, întrebată despre acest subiect de către jurnalişti, a declarat că ”o ador(ă) pe Symone”.

”Aba aştept să aflu ce va face acum”, a adăugat ea.

Jen Psaki nu a vrut să comenteze informaţii de presă cu privire la demisia altei colaboratoare a lui Kamala Harris, directoarea de comunicare Ashley Etienne.

Vicepreşedina americană se confruntă cu dificultăţi politice şi nu reuşeşte să-şi găsească locul la Casa Albă - unde este însărcinată cu misiuni deosebit de delicate - accesul la vot al minorităţilor sau originile crizei imigraţiei ilegale la frontiera de sud.

Presa americană scrie că în echipa lui Harris există tensuni interne, care întreţine relaţii dificile cu colaboratoarele sau colaboratorii lui Biden.

Comentatori politici de la Washngton au început să speculeze în mod deschs pe tema viitorului politic al vicepreşedintei americane.

Kamala Harris a intrat în istorie, devenind prima femeie şi prima persoană de culoare şi de origine asiatică învestită în acest post, care face din ea, teoretic, moştenitoarea lui Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, la viitoarele alegeri prezidenţiale.

Joe Biden a anunţat în primăvară că intenţionează să candideze la un al doilea mandat, însă o prăbuşire a popularităţii sale şi alegerile de la jumătate de mandat (midterm), care se anunţă dificile, ar putea schimba situaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.