Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a primit luni o convorbire telefonică din partea preşedintelui american Joe Biden pentru a discuta despre cele mai recente evoluţii ale negocierilor privind încetarea focului în Gaza şi despre pericolele unei escaladări militare în Rafah, a anunţat preşedinţia egipteană, anunţă Reuters. Convorbirea a abordat, de asemenea, tema schimbului de ostatici israelieni cu prizonieri palestinieni, principalul punct de blocaj în orice acord global de încetare a focului între Hamas şi Israel, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei egiptene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden i-a îndemnat pe Sisi şi pe emirul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, cu care a vorbit separat, să depună toate eforturile pentru a asigura eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas, "deoarece acesta este acum singurul obstacol în calea unei încetări imediate a focului şi a uşurării situaţiei pentru populaţia din Gaza", a declarat Casa Albă.

O delegaţie a Hamas se află la Cairo pentru a delibera cu privire la răspunsul Israelului la un acord de încetare a focului. De asemenea, a fost subliniat pericolul unei escaladări militare la Rafah, în modul în care aceasta ar adăuga o catastrofă la o criză umanitară deja înrăutăţită, care ar avea un impact asupra stabilităţii şi securităţii în regiune, se arată în declaraţia preşedinţiei egiptene.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Preşedintele Al-Sisi a subliniat necesitatea unui acces deplin şi adecvat la ajutorul umanitar, trecând în revistă eforturile intense ale Egiptului în acest sens", a adăugat acesta. "Cei doi preşedinţi au subliniat, de asemenea, necesitatea de a lucra pentru a preveni extinderea conflictului şi au reafirmat importanţa soluţiei celor două state ca mijloc de a obţine securitatea, pacea şi stabilitatea în regiune."

Biden şi emirul Qatarului au discutat despre evoluţia situaţiei din Gaza şi despre eforturile celor două ţări de a ajunge la un acord de încetare a focului imediat şi permanent în Gaza, a precizat Emiri Diwan din Qatar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.