Preşedintele Pedro Pablo Kuczynski a susţinut că peruanii nu par să-i înţeleagă ”umorul britanic”, după ce a reuşit să insulte mai mulţi parlamentari, precum şi un lider religios, cu o serie de comentarii controversate, care au stârnit râsete şi au ridicat destule sprâncene, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kuczynski, în vârstă de 77 de ani, a fost învestit ca preşedinte în luna iulie, după o cursă prezidenţială tensionată cu Keiko Fujimori. Anterior, preşedintele a fost un bacher de investiţii şi a studiat în anii '50 în Marea Britanie.

Săptămâna trecută, preşedintele peruan a reuşit să ridice destule sprâncene în rândul miniştrilor săi, după ce un judecător a emis un ordin către centrele de sănătate publică pentru a distribui pilula contraceptivă de a doua zi, care reprezintă un subiect intens dezbătut în ţara latino-americană profund catolică.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În acest sens, ministrul Sănătăţii, Patricia Garcia, a spus că decizia judecătorului va fi provocată în instanţă de către executiv, însă preşedintele peruan a răspuns fără nicio expresie: ”Mai întâi ar fi bine să-l întrebi pe cardinal”.

Mai mult, în timpul unei vizite în localitatea peruană Puno, situată în apropierea graniţei boliviene, preşedintele a declarat că nu se teme de puţină contrabandă, chiar dacă zona este cunoscută pentru bunurile de pe piaţa neagră.

Deşi comentariile sale ar putea să pară inocente, acestea au reuşit să genereze controverse puternice în ţara sud-americană.

”Am fost educat în Anglia şi am un umor englez. Este puţin ironic şi nu voi reuşi să mă adaptez rapid”, s-a explicat preşedintele într-un interviua pentru American Television.

Kuczynski a reuşit să cauzeze amuzament cu umorul său ciudat, după ce le-a ordonat miniştrilor să facă exerciţii săptămânale înainte de şedinţa executivului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.